Zoekmachine Optimalisatie: Zoek in je buurt naar een goed bureau!

Met de komst van de zoekmachines is er een hele nieuwe markt ontstaan in de marketing: SEO, ofwel Zoekmachine Optimalisatie.

Zoekmachine optimalisatie is niets anders dan ervoor zorgen dat een website goed gerankt wordt in de zoekresultaten, waardoor je goed vindbaar via een zoekmachine. Omdat in Nederland bijvoorbeeld meer dan 90% van de internetsessies begint met een zoekactie via een zoekmachine, is zoekmachine optimalisatie marketingtechnisch een erg belangrijk middel voor een bedrijf. SEO is de laatste jaren dan ook booming business geworden.

Het juiste SEO bureau

Veel mensen hebben problemen met het vinden van een goed SEO bureau. Omdat ze niet bekend zijn met de materie, zijn er veel kleine partijen die hier misbruik van maken en SEO aanbieden op de foute manier. Dat wil zeggen: ze manipuleren Google op dusdanige wijze dat de resultaten op de korte termijn erg goed zijn, maar dat de website van de klant op de lange termijn niet meer door Google wordt gewaardeerd. In een latere blog komen we hier zeker nog op terug!

Wat is dan wel het juiste SEO bureau?

Allereerst is het vaak verstandig dat je een SEO bureau zoekt in je buurt zoekt, omdat het belangrijk is dat je rondom de tafel kunt met je SEO bureau. SEO is namelijk een belangrijke marketingstrategie voor je bedrijf, waardoor het goed is om met de mensen die ermee aan de slag gaan face-to-face te communiceren. Je kunt zo’n SEO bureau vinden op zoekwoorden als SEO Amsterdam, SEO RotterdamĀ of SEO Eindhoven. De bureaus die ranken op pagina 1 weten dus goed dat ze lokaal vindbaar moeten zijn en kunnen dit ook waarmaken, waardoor ze kennis van zaken hebben.

Wanneer je op gesprek bent bij zo’n bureau is het goed om te letten op de vragen die ze stellen. Zijn het resultaatgerichte bedragen? Of gaan de vragen echt over je bedrijf en wat je doelstellingen zijn van je SEO strategie?

Dat laaste kenmerkt een goed SEO bureau, omdat dat het belangrijkste is van je SEO strategie!

Comments are closed.