Yahoo!

Internetbedrijf Yahoo! Werd in 1994 opgericht door de twee studenten David Filo en Jerry Yang. De twee studeerden elektrotechniek aan de universiteit van Standford. Een jaar later ging het bedrijf officieel van start. De afkorting Yahoo! staat voor Yet Another Hierarchical Officious Oracle. Bij Yahoo zijn ongeveer 12.000 mensen werkzaam. Het hoofdkantoor van Yahoo is gevestigd in Sunnyville Californiƫ. Op 12 april 1996 ging Yahoo naar de beurs toe. Het concern staat genoteerd aan de Amerikaanse Nasdaq.
yahooYahoo! biedt meerdere diensten aan. Naast haar zoekmachine werkzaamheden is Yahoo! ook bekend om haar gratis e-maildiensten.

De maximale opslagruimte voor e-mails bedraagt sinds 2005 1 gigabyte. Ook heeft Yahoo! een chatmessenger waarmee mensen gratis kunnen chatten. De messenger is met name populair in de Verenigde Staten.
Yahoo! heeft de afgelopen jaren steeds meer terrein verloren aan ondernemingen als Google, MySpace en Facebook. Ondanks dat het aantal gebruikers terugloopt, is Yahoo! nog steeds de nummer 2 op het gebied van zoekmachines.

Nieuwe kapitein

Oprichter Jerry Yang kondigde in november 2008 aan dat hij zou opstappen zodra er een opvolger gevonden werd. Yang was onder vuur komen te liggen omdat hij een overnamebod van Microsoft van 47 miljard dollar had afgewezen. Bij het internetconcern staat sinds enige tijd een vrouw aan het roer. Carol Bartz, wil de zoekactiviteiten van het internetbedrijf behouden. Zij ziet niets in het plan om de zoekactiviteiten van de hand te doen. Yang is inmiddels toegetreden tot de Raad van Bestuur van Yahoo!.yahoo1